top of page
Headache

ARC, NYAK ÉS FEJ FÁJDALMÁNAK KEZELÉSE

Arc, nyak, fej fájdalmának kezelése: Services

A fejet, nyakat érintő fájdalmak legtöbbje sikeresen kezelhető a gyógytorna különböző eszközeivel. Elsőként a fájdalom helyének pontos lokalizálása történik, majd ezt követően a megfelelő technikák kiválasztásával helyreállítjuk az érintett szöveteket.

A nyak területén az izmok gyengülése, izomcsomók, a nyakcsigolyák vagy a porckorongok különféle elváltozásai váltanak ki problémát leggyakrabban. Kezelésük történhet célzott izomerősítéssel, stabilizálással, a feszes izmok nyújtásával, az izomcsomók oldásával.

Az arc területén leggyakrabban az állkapocs ízület okoz fájdalmat, melynek kezelése akkor is ajánlott, ha az állkapocs kattog, recseg, fájdalmas a száj teljes nyitása vagy az erős harapás. A különféle technikák segítséget jelenthetnek a neuralgiás fájdalmak kezelésében, mint amilyen a trigeminus neuralgia, a fülzúgás, éjszakai fogcsikorgatás kezelésében is.

A gyakori fejfájástól szenvedőknek is van kiút ebből a problémából. A fejen, koponyán ugyanúgy előfordulhat az izmok csomósodása, a kötőszövet letapadása, illetve a csontok, ízületek diszfunkciójának kialakulása. Ezek a problémák hatékonyan kezelhetők például a cranio FDM eszközeivel.

A fejfájás kezelése akkor lehet a leghatékonyabb, amikor éppen fáj a fejed - de persze sajnos nem mindig egyszerű rögtön akkor eljutni gyógytornászhoz. Ezért arra kérlek, ha a fejfájásod enyhítésének érdekében fordulnál hozzám, vedd fel egy rövid videóra amikor éppen fáj a fejed, és mutasd meg rajta, pontosan hol érzed, és milyen jelleggű a fájdalmad. Vezess fejfájás naplót is, ahová feljegyzed, mikor, milyen hosszasan fáj a fejed, volt-e bármilyen más tüneted (pl. hányás, látászavar), és kellett-e gyógyszert bevenned.

A nyak és fej területének kezeléséhez minden esetben szükség van képalkotó vizsgálatra (röntgen, MR vagy CT), és negatív neurológiai leletre!

bottom of page