top of page
pexels-marta-wave-6454193.jpg

GÁTIZOM TORNA

Gátizom torna: Services

A gátizmok a medencefenék izmait alkotják, és fontos szerepet játszanak a vizelet- és széklettartásban, a nőgyógyászati szervek tartásában, valamint a szexuális együttlétben. A gátizmok erősítése számos problémára nyújthat megoldást, beleértve a következőket:​

  • Hatékonyan csökkenti az inkontinencia és a méhsüllyedés tüneteit.

  • Javítja a szexuális együttlét élményét.

  • Erősíti a medencefenék izmait, ezáltal csökkenti az alhasi fájdalom kialakulásának kockázatát, vagy annak intenzitását, mértékét.

A gátizom torna segíthet a szülésre való felkészülésben is. Az erős gátizmok segítenek a babának a szülőcsatornán való könnyedebb átjutásban. A gátizmok erősítése segíthet csökkenteni a szülési sérülések kockázatát is, mint például a gátszakadás.

A gyakorlatok segíthetnek a gátizmok erősségének és rugalmasságának visszanyerésében szülés után, ezáltal elősegítve a gyorsabb regenerálódást.

A gyógytorna során a funkcionális gátizomtorna gyakorlatok mellett (Kegel gyakorlatok) fascia szemléletű medencefenék tréning gyakorlatok elsajátítása történik.

Szükséges esetén lágyrésztechnikákkal is lazíthatók a feszes szövetek, illetve hegkezelésel feloldhatók az alhasi hegek által kialakított letapadások.

bottom of page