top of page
pexels-cliff-booth-4058317.jpg

MEDICAL FLOSSING

Medical flossing: Services

A medical flossing egy kompressziós terápia, mely során az adott területet egy rugalmas szalaggal körbetekerjük. Kiválóan alkalmazható a rehabilitációban izom, illetve ízületi panaszok csökkentésére.

A vérkeringés kontrollált csökkentése, majd hirtelen felszabadítása reflexesen megnyitja az érintett terület ereit, ami fokozza a keringést, és segíthet a gyulladásos anyagok eltávolításában.

A feszes feltekerésnek köszönhetően a flossingban való mozgás segít feloldani a letapadásokat, illetve a lágyrészekben lévő receptorok ingerlésével az idegrendszeren keresztül lazítja a kezelt terület izmait. Ugyanezen a mechanizmuson keresztül képes a fájdalom csökkentésére is ez a terápia, hiszen a fájdalmas ingerek az erős mechanikai ingerlés hatására gátlódnak, ezáltal gyors fájdalomcsillapítás érhető el vele.

A medical flossingot nagyon szeretem kiegészítő terápiaként alkalmazni a lágyrészkezelések előtt. Kiválóan felkészíti a szöveteket a kezelésre anyagcsere javító mechanizmusaival. A gyors fájdalomcsillapító hatása miatt sokkal könnyedebbé válhat utána a gyógytorna is.

bottom of page