top of page
Massage

TRIGGERPONT TERÁPIA

Triggerpont terápia: Services

A trigger pontok az izmokban elhelyezkedő fájdalmas izomcsomók, mely gyakran kisugárzó fájdalmat, zsibabdást, bizsergő érzést alakítanak ki. Ezek a pontok gyakran a hosszas időre felvett rossz testtartás, túlterhelés miatt alakulnak ki, és a leváltozatosabb tüneteket válthatják ki.

Egy-egy aktiválódott trigger pont akár fejfájást, mellkasi fájdalmat, de még gerincsérvet utánozó lábba lesugárzó fájdalmat is kialakíthathnak.

Kezelésük a trigger pont terápia, mely során feltérképezzük, mely trigger pontok okozhatják az adott problémát, és óvatos manuális technikákkal kioldjuk ezeket. A jól eltalált kezelés akár azonnali fájdalommentességet idézhet elő. Fontos azonban, hogy az akut fájdalommal mihamarabb szakemberhez forduljunk, mert egy hónapokig, vagy akár évekig jelenlévő trigger pont kioldása több időt vehet ígénybe.

A trigger pont terápiának sok eleme könnyen elsajátítható, ezeket igyekszem mindig megtanítani, hogy egy-egy pont kioldását pácienseim otthon saját maguknak is el tudják végezni.

bottom of page